Saturday, January 28, 2006

Patatesli Ekmek

Malzemeler: - 1 buyuk yada iki kucuk patates, soyulup dogranmis-
2 tatli kasigi toz pakmaya-
3 su bardagi normal ekmek unu-
1 su bardagi kepekli un (yoksa hepsini normal un koyabilirsiniz)-
1/2 cay kasigi karaman kimyon tohumu,
1bucuk tatli kasigi tuz-
2 yemek kasigi tereyagi

Yapilisi: - Soyulup dogranmis patatesleri yumusayana kadar haslayin. 3/4 su bardagi haslama suyundan ayirin. Patatesleri catalla pure haline getirip ilinmaya birakin.- Unlari, toz mayayi, ogutulmus karaman kimyon tohumunu ve tuzu bir kapta karistirin. Icine yagi ekleyip parmaklarinizla yedirin. - Ayridiginiz iliktan sicakca haslama suyunu ve patatesleride ilave edip yumusak bir hamur haline getirin. Gerekirse daha fazla un yada su ekleyin kivamini ayarlayana kadar.- 8-10 dakika yogurduktan sonra hafif yaglanmis genis kapta 1 saat kadar kabarmaya birakin.- Havasini indirip biraz yogurduktan sonra oval sekil verip hafif yaglamis tepsinize yerlestirin. Ustune biraz kepekli un serpistirin. tekrar mayalanmasi icin 30 dakika kadar birakin.- Keskin bir bicakla 3-4 yerinden caprazlama cizikler yapin.- Onceden isitilmis 400F (200C) dereceli firinda kabarip iyice alti ve ustu kizarana kadar pisirin. Ekmegin altina vurdugunuzda tok bir ses gelirse ici pismis demektir.- Pisince tepsiden alip ilinmaya birakin.