Friday, January 04, 2008

Kısır ve Mezeler


KISIR

1,5 su bardağı ince bulgur

2 Domates

2 Biber

1/2 Demet Yeşil Soğan yada 1 kuru soğan

Biraz maydonoz

5-6 yaprak marul

Salça , tuz

Sıvı yağ.

İsteğe göre limon, nar ekşişi. pul biber.

3 bardak sıcak su. biraz tuz ince bulgurun üzerine dökülür. karıştırıır. Kapatılır. Bir beş dakika içinde bulgur şişecektir.

Yağ içine salça atılarak kızartılır ve şişen bulgurun üzerinde dökülür iyice karıştırılır.

Diğer bir tarafda tüm malzemeler küçük küçük doğranır, soğuyan bulgura karıştırılır.

Servise hazırdır. İster atom marulun yapraklarını kullanın servis için isterseniz başka bir şekil.