3 tane közlenmiş patlıcan
2 diş sarımsak
1 domates
Maydonoz
1 tane kuru soğan
İsteğe bağlı közlenmiş biberde katılabilir.
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz.
Patlıcanları ben teflon tavada sert kabuk bağlayana kadar çevire çevire pişiyorum sonra kabuklarını soyuyorum. Limon suyunda bekletiyorum kullanana kadar.
Patlıcanları birkaç bıçak darbesiyle kıyımış oluyorum içine ezilmiş sarımsağı karıştırıyorum
Soğanı maydonozu ve domatesi doğrayıp karıştırıyorum biraz tuz ekiyorum . Yağ kullanmıyorum her zamanki gibi. Sirke ve limon suyuyla tadlandırıyorum.
Hafif, lezzetli yemesi ve hazırda közlenmiş patlıcan bulunursa hazırlaması da bir o kadar keyifli..