Wednesday, September 23, 2009

Revani

2 su bardağı un 1 su bardağı irmik1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı şeker3 yumurta1 çay bardağı şeker1 paket kabartma tozulimon yada portakal kabuğu rendesiŞerbeti için5 bardak su 3,5 bardak şekerÜzeri için Hindistan ceviziBen dr oetker'in sütle çırpılarak yapılan kaymağından kullandım. Bu tarif sürekli kullandığım bir tarif değil. Tarifimi bulamadığım için  daha öncede bir iki kez yapmak zorunda  kalmıştım. Tadı, görüntüsü fena sayılmaz. Gerçi herkesin damak tadı farklı.   Enfes  Revani tarifim yakında.

Şeker ve yumurtalar iyice çırpılır yağ e, yoğurt eklenir çırpılır... Sonra irmik un ve kabaratma tozu katılır çırpılır.
yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. (Pişip pişmediği bir kürdan batırılarak kontrol edilir.)

Kesilir.

Diğer tarafta şerbet kaynatılır ılıtılır. Soğumuş olan revaninin üzerine dökülür.

Kaymak yada hindistan ceviziyle süslenilip servis yapılır..